19/3

I går (söndag) bar det av med morgontåget från Alingsås till Stockholm för att uppvakta sonen Tom på den snart stundande födelsedagen. Tänka sig, redan 37 år! Och alltid mammas STOLTHET!! Ja Tom är ju förutom allt annat han är jätteduktig på, Hemsidans Webmaster sedan många år tillbaka. Kan det var 15 år sedan vi började?

Tom & Bas hämtade upp oss på centralen och därefter åkte vi direkt till vackra Djurgården för en långpromenad med Sambaliten som efter nästan 3 timmars tågresa behövde röra på sig. Ja och en annan också så klart!

 

Grabbarna föreslog att vi skulle besöka Himmelska Hundar. Jättekul tyckte vi för detta hundcafé är känt vida omkring och är nästan ett måste att uppleva om man är hundvän och besöker Stockholm. Den första som mötte oss när vi kom in var en gigantsik stilig Grand Danois. Sambalitens ögon blev STORA, hon som i princip inte mött andra hundar än taxar. Uppfödd på landet i Nossebro och nu i storstaden där ALLT händer!! Och vad såg hon här, säkert tio hundar av olika raser. Där var dvärgpinscher, boxer, labbe, långhårstax, terrier, pudel och ett par blandraser av olika sort.

 

Ett tjugotal personer i alla åldrar satt och tog det lugnt över en fika och såg med stolta ögon sina telningar uppföra sig som de aldrig gjort annat än att träffas här och då vet jag att flera av dem var här för första gången precis som oss. Tom blev riktigt förtjust i den elegante Grand Danois som såg ut som han var värd på stället och Bas i den skojiga svarta pudeln utan vare sig toffsar eller fjantiga kläder. Ja "utklädd" var nog ingen vad jag såg. Om killarnas hundval - hmm, trodde jag halv banat väg för en liten dvärgtax hos dem. Får nog smida en plan..

 

Fyra hanar gick lösa tillsammans och var mycket kära i den lite mulliga halvstora blandrastiken som sände ut en massa sköna signaler, utan att vara i löp. - Hon är ALLTID så atraktiv bedyrade matte. Jag var ganska förvånad över att hanarna i olika åldrar kunde vara så trevliga tillsammans och frågade ägarna om de var kastrerade. Nej INGEN av dem var det. Jag är verkligen imponerad av dessa väluppfostrade och väldigt glada "fria" hundar som spred så mycket glädje. Och detta skriver jag också om med tanke på den propaganda som nu ofta hörs i "samhället" om att många hanhundar SKA kastreras. Oftast är det en god uppfostran som brister när man får problem. Så tänk er för både en och två gånger innan ev. åtgärder. Missa inte de tidiga valp- och lydnadskurserna som många gånger avgör din hunds framtid som lycklig hund.

 

Därefter började vi tänka på en sen lunch och begav oss till den fantastiska saluhallen på Östermalm. Så mycket gott! Nog såg vi den pyttelilla skylten med hundförbud i lokalerna men vi var OLYDIGA!! Sambaliten var trött efter alla intryck och la sig tacksamt i den lilla bärväska jag hade med mig. Här hade hon mysfilten och lilla tuggbenet. Väskan hängde bra på min axel och en dryga 4 kilos dvärgtax är precis lagom att smuggla in så här. Ingen kunde se henne här så länge hon var tyst och diskret. Hon vaknade allt upp lite vid ett tillfälle när frestelserna från de goda dofterna från alla delikatesser blev för överväldigande. Och då kom faktiskt ETT skall. Jag sa bestämt till TOM. Men vad DU låter!! Vi höll masken och fortsatte till nästa disk. Måltiden avnjöts senare hemma hos Tom & Bas i deras vackra lägenhet på Odengatan. Så JÄTTEGOTT!!

 

Vid 18 tiden gick tåget tillbaka. Jag ÄLSKAR att åka tåg. Så smidigt, så avkopplande och ett sådant gyllene tillfälle att komma närmare just EN av sina hundar, då de alla älskar att vara lite UTVALDA, att känna lite extra Du & Jag. 

 

Himmelska Hundar ligger på Hedinsgatan 13 och är öppet vardagar mellan 10 - 17 och helger 11 - 17