23/4

Visenten, eller den europeiska bisonoxen, finns idag i hägn i naturreservatet Eriksberg i Blekinge. Visenten fanns för länge sedan i södra Sverige, men enligt Carl-Gustaf Thulin skulle återutsättning av djuret kunna vara positivt för den biologiska mångfalden. Se mer på Svensk Jakt

 

Storviltsjägaren och författaren Natasha Illum Berg, nyligen aktuell som expeditionsledare för tv-serien Mot alla odds, återvänder till Eriksberg, där hon är född och uppväxt bland vilda djur. Den 30 juni 2012 kommer hon tillbaka för att berätta om sitt spännande liv.

Natashas farfar var viltparkens grundare Bengt Berg – en mycket framgångsrik författare, zoolog och naturfilmare som såg till att örnarna blev fridlysta i Sverige och inplanterade kanadagåsen. 

 

Natasha började jaga som fyraåring, då var hon tyst nog att få följa med pappa Iens Illum Berg ut på kråkjakt. Idag är Natasha professionell storviltsjägare i Afrika och driver ett företag i Tanzania där hon tar ut turister på buffeljakt.
I sambands med Natashas besök kommer det troligen att serveras något spännande kött från Afrika. 

 

Detta vackra naturreservat besökte jag tillsammans med Inga-Lill och Lars när hundarna och jag var på visit hos Bolivia & Druva Lannek i höstas. Lars är veterinär och "husläkare" på Eriksberg. Under hans omvårdnad kan alla känna sig trygga.

 

Bild från fotoakuten.se